"İnovasyon" Nedir ?



İnovasyon, Latince kökenli "innovare" fiilinden veya "innovatus" sözcüğünden türeyerek batı dillerine türevlerini yansıtarak, Dünya lugatlarında "innovation" olarak girmeyi başarmıştır.

Bizler Türkçede "inovasyon" sözcüğüne karşılık olarak "yenilikçilik veya yeni birşeyler yapmak" olarak adlandırabiliriz ama terimin gerçek  karşılığına baktığımızda bir "yenilikçilik" kelimesinin ne kadar yetersiz kaldığı gerçeğiyle karşılaşıyoruz.

Bana göre inovasyon Eski Köye Yeni Adet Getirmektir.. İnovasyonu sihir veya bir icat gibi algılamamak gerekir. Örneğin Arçelik'te Türk kahvesi yapan Telve makinası teknolojik bir icat değil,mevcut teknolojinin yeni bir alanda kullanılmasıdır. Şirketlerin maaliyet kontrollerine, artan rekabet ortamına, Hız ihtiyacına  ve Değişen müşteri davranışlarına göre davranışlarını sürekli olarak farklılaştırması ve yenilemesi. " Bu değişim ruhuna ve  yaklaşımların tümüne İnovasyon" diyebiliriz. TDK'nın yenilikçilik tanımına istinaden bizim için inovasyon "Yeni fikirlerin  ticari yararlara dönüştürülmesi" bu cümle ile tanımlanabilir.

Peki İnovasyon ne ister?
İnovasyon, Hafif Delilik ister..
Farklı bakış açısı ister...
Bolca sabır ister...
Bolca cesaret ister..

Bende var diyorsanız fark yaratmak için durmayın..Tek yapmanız gereken inovasyonu doğru şekillendirip sunmanız..

İnovasyona kısaca bir giriş yaptık, bir sonraki yazılarımızda görüşmek üzere..
Kapanışı güzel bir video ile yapalım....

İnovasyon nasıl yapılır ?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RACI Matrisi Hakkında...

Liderin Takım Çantası - Cem Kozlu

Stephen Covey 8'inci aliskanlik ...